ПАВЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Запорізький район Запорізька область

14 лютого - День святого Валентина

Дата: 14.02.2017 10:04
Кількість переглядів: 537

 

Фото без опису    Немов сонце горить, не згораючи, кохання

                                                           Ванда КОВАЛЬСКА, "День"

 Один із римських імператорів у III сторіччі нашої ери заборонив людям одружуватися.  Бачачи страждання закоханих, молодий єпископ Валентин вінчав їх таємно.  "Доброзичливці", природно, донесли імператорові. Заступник закоханих опинився у  в'язниці.

 

Але, гра долі! Сліпа дочка наглядача своєю турботою й ніжністю запалює кохання в серці єпископа. Це почуття не залишається без відповіді... Та єпископа повели на страту. Перед смертю він устиг послати коханій записочку-прощання. Усього лише два слова: "Від Валентина"...

У IV ст. н. е. Рим назвав Валентина святим і 14 лютого, в день смерті мученика, його стали поминати закохані. З XIV сторіччя день Валентина стали відзначати в Англії та Франції як день молоді. Скоро він став дуже популярним у Швейцарії, Німеччині, Австрії, Америці. Як день дружби. Після другої світової війни, що принесла гіркоту втрат і переоцінку цінностей, дню святого Валентина повернули його первинне значення - день закоханих. Нині його відзначає майже весь світ. Все упевненіше він увіходить і в наше життя.

Приємний сюрприз зробив журнал "Зарубіжна література в навчальних закладах" (видавництво "Етносфера"), який щойно вийшов друком. Окрім того, що коханню присвячено майже півжурналу - воно в творах Шевченка й Гете, Майн Ріда та Ібсена, - кандидат педагогічних наук із Івано-Франківська А. Молнар дає досить широку розробку літературного вечора, присвяченого дню святого Валентина під назвою "Звучала Шуберта мелодія велична". Хіба не чудово?

Серед хлопчаків і дівчаток, юнаків та дівчат літають сьогодні "валентинки" - у формі серця або голуба, листівки з відбитками губ або просто записочки "від...". Передаються з рук у руки нехитрі подаруночки. Звучать прекрасні пісні й вірші про кохання.+

Кохання Ольги Сумскої і Віталія Борисюка (на фото) почалась з вистави, в якій вони грали ролі закоханих


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь